niedziela, 21 lipca 2013

Samo zdrowie cd

Miesiąc temu plewiłam młodziutkie warzywa. Wczoraj już można było zbierać niektóre plony. Pospolite warzywa, ale rosnące bez "chemicznych dodatków" smakują wybornie. Zupa ugotowana na nich naprawdę jest smaczna i na pewno zdrowsza. Polecam.

Fasolka żółta już jest w sam raz, a zielona jeszcze kwitnie.








Groszek zielony, naprawdę po ugotowaniu ma inny smak i kolor niż ten z puszki.








Cebulka, ja najbardziej lubię jej zielone "piórka".








Pietruszka ma naprawdę już duże korzenie, a jaka zielona...








Pomidorki gruntowe, jeszcze dosyć małe, ale to gatunek raczej koktajlowy.








Kapusta czerwona i biała.









Marchewka ma średniej wielkości korzenie.









Dynia czy cukinia, jeszcze zobaczymy:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz